![]() |
Mutfak İçin Pratik Bilgiler... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mutfak İçin Pratik Bilgiler...TEMİZLİK Çaydanlığınızın içinde biriken kireç tortusunu temizlemek için, 15 dakika kadar içinde sirke kaynatın ![]() Sürahinizin dibi kir tutmuş ise, içine bir avuç tuz ile sirke koyup çalkalayınız, tertemiz olacaktır ![]() Bakır kaplarınızı parlatmak için bir bezi sirke ile hafifçe ıslatıp, bakırı ovun ![]() Yağlı şişeleri temizlemek için önce yıkamak gerekir ![]() ![]() ![]() ![]() Evde ortaya çıkan karıncaları yok etmek için kahve telvesi kullanmanız iyi sonuç verecektir ![]() Bulaşık suyunuza bir kaşık sirke katmakla bulaşıklarınızın daha kolay ve güzel yıkandığını göreceksiniz ![]() Paslanmaz çelikten tencereler zamanla parlakligini kaybedebilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kristallerin isil isil parlamasi için, yikadiktan sonra durulama sirasinda sirkeli suya batirin ![]() ![]() Sebzelerinizi tuzlu suda yikamayi aliskanlik haline getirin ![]() ![]() Parlakligini yitirmis bir sürahiye eski halini kazandirmak için yarisina kadar yirtilmis gazete kagidi doldurun, üçte birine de sicak su doldurup sıkı sıkı sallayın ![]() Teflon tavalar, tencereler çok kullanilmaktan ötürü zamanla sararir ![]() ![]() ![]() ![]() Pisirirken tencerenin dibi mi tuttu? Bir gece tuzlu suda bekletin, tencere daha kolay temizlenecektir |
![]() |
![]() |
|