Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bilgiler, işinize, mutfakta, yarayacak

Mutfakta İşinize Yarayacak Bilgiler

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mutfakta İşinize Yarayacak Bilgiler



Domatesin tadı, yumurtanın tazeliği nasıl korunur? İşte mutfaktaki yardımcınız, tecrübe konuşuyor




İster yıllardır yemek pişiriyor olun, ister yeni başlayın, mutfaktaki yardımcınız; etraftan öğrendiğiniz ya da tecrübelerinize dayanan püf noktalarıdır Mehmet Uzunöz, yemek yaparken dikkat edilmesi gereken başlıca püf noktalarını anlattı


Patates Püresi Yaparken Nelere Dikkat Etmeli?


Püre için patatesleri ezerken içine karıştıracağınız süt, pürenin sulu olmasına yol açar Süt tozu kullanarak püreyi hazırlarsanız, daha iyi sonuç alırsınız


Pürenin görünümünü ve lezzetini güzelleştirmek için içine iyice dövülmüş bir yumurta akı ve bir çay kaşığı kabartma tozu karıştırın Böylece kabarık ve yumuşak bir püre elde edersiniz


Domatesli Yemeklerin Tadı Nasıl Korunur?


Domatesin kabuğu asitli olduğu için bazen yemeğin tadını bozabiliyor Bunu önlemek için yemeğe koymadan önce domatesi Kaynar suya batırıp kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkarın Bu sayede yemeğinizin gereksiz yere tat kaybetmesini önlemiş olursunuz


Otların Tazeliğini Korumak İçin Ne Yapmalı?


Taze nane, dereotu, fesleğen gibi otları bozulmadan saklamak için bu otları ince ince kıyıp porsiyon halinde folyoya sararak dondurucuda dondurabilirsiniz


Ayrıca ince kıyılmış otları kavanozlara koyup sıkıştırdıktan sonra üstüne sirke, kaya tuzu ya da sıvı yağ koyarak buzdolabında bekletebilirsiniz


Yumurtanın Tazeliği Nasıl Anlaşılır?


Yumurtayı tuzlu suyla dolu bir kaba koyarak taze olup olmadığını anlayabilirsiniz Yumurta dibe çökmüyorsa bayat, dibe çöküyorsa taze demektir


Yumurtayı hafifçe salladığınızda içinde bir hareket hissediyorsanız, bu da bayatlığa işarettir


Yumurtanın tazeliği kabuğundan da belli olur Taze yumurtanın görünüşü mat ve kireçlidir Bayat yumurtanınki ise parlak ve pürüzsüzdür


Hamur İşleri Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?


Tepside yufka böreği hazırlarken, daha lezziz ve kıvamında olmasını istiyorsanız; böreği hazırlayıp pişirmeden önce buzdolabında birkaç saat bekletin


Hamuru yoğururken suyu azar azar ekleyin Birden bire eklenen suyun hamuru pütürlü yapacağını unutmayın


Hamuru iyi açabilmek için, unu iyice yoğurduktan sonra yarım saat kadar dinlenmeye bırakın Dinlenmeye bırakılan hamuru, altının yapışmaması için un serpilmiş bir kaba koyun


Un ile yapılan pasta, kek, kurabiyeye biraz limon suyu koymak hamuru kabartır


Evde yaptığınız ekmeğin içine koyacağınız bir miktar haşlanıp ezilmiş patates; ekmeğinizin daha geç bayatlamasını sağlar

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.