![]() |
Mutfakta İşinize Yarayacak Bilgiler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mutfakta İşinize Yarayacak BilgilerDomatesin tadı, yumurtanın tazeliği nasıl korunur? İşte mutfaktaki yardımcınız, tecrübe konuşuyor ![]() ![]() ![]() ![]() İster yıllardır yemek pişiriyor olun, ister yeni başlayın, mutfaktaki yardımcınız; etraftan öğrendiğiniz ya da tecrübelerinize dayanan püf noktalarıdır ![]() ![]() ![]() ![]() Patates Püresi Yaparken Nelere Dikkat Etmeli? Püre için patatesleri ezerken içine karıştıracağınız süt, pürenin sulu olmasına yol açar ![]() ![]() Pürenin görünümünü ve lezzetini güzelleştirmek için içine iyice dövülmüş bir yumurta akı ve bir çay kaşığı kabartma tozu karıştırın ![]() ![]() Domatesli Yemeklerin Tadı Nasıl Korunur? Domatesin kabuğu asitli olduğu için bazen yemeğin tadını bozabiliyor ![]() ![]() ![]() Otların Tazeliğini Korumak İçin Ne Yapmalı? Taze nane, dereotu, fesleğen gibi otları bozulmadan saklamak için bu otları ince ince kıyıp porsiyon halinde folyoya sararak dondurucuda dondurabilirsiniz ![]() Ayrıca ince kıyılmış otları kavanozlara koyup sıkıştırdıktan sonra üstüne sirke, kaya tuzu ya da sıvı yağ koyarak buzdolabında bekletebilirsiniz ![]() Yumurtanın Tazeliği Nasıl Anlaşılır? Yumurtayı tuzlu suyla dolu bir kaba koyarak taze olup olmadığını anlayabilirsiniz ![]() ![]() Yumurtayı hafifçe salladığınızda içinde bir hareket hissediyorsanız, bu da bayatlığa işarettir ![]() Yumurtanın tazeliği kabuğundan da belli olur ![]() ![]() Hamur İşleri Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli? Tepside yufka böreği hazırlarken, daha lezziz ve kıvamında olmasını istiyorsanız; böreği hazırlayıp pişirmeden önce buzdolabında birkaç saat bekletin ![]() Hamuru yoğururken suyu azar azar ekleyin ![]() ![]() Hamuru iyi açabilmek için, unu iyice yoğurduktan sonra yarım saat kadar dinlenmeye bırakın ![]() ![]() Un ile yapılan pasta, kek, kurabiyeye biraz limon suyu koymak hamuru kabartır ![]() Evde yaptığınız ekmeğin içine koyacağınız bir miktar haşlanıp ezilmiş patates; ekmeğinizin daha geç bayatlamasını sağlar ![]() alıntı ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|