![]() |
Sebze Ve Meyveler Nasıl Kurutulur? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sebze Ve Meyveler Nasıl Kurutulur?Salatalarda, yemeklerde, atıştırmalık olarak tek başına kullanabildiğimiz kurutulmuş meyve ve sebzelerin faydaları saymakla bitmez ![]() ![]() ![]() Kurutma nedir? Kurutma, meyve ve sebzelerde bulunan yüzde 80-95 oranındaki suyun yüzde 10-20 oranına düşürülerek uzun süre dayanmalarının sağlanması işlemidir ![]() Bu işlemle içlerindeki su oranı azalan sebze ve meyvelerin şeker oranları yükselir ve dayanıklılıkları artar ![]() Meyveler arasında kurutmaya en elverişli elma, armut, vişne, erik, kayısı, üzüm ve duttur ![]() Sebzelerden ise bamya, biber, fasulye, patlıcan ve kabağını sayabiliriz ![]() ![]() Sebze ve meyveleri açık havada, fırında ve kurutma dolaplarında kurutabilirsiniz ![]() Açık havada kurutma işleminde nelere dikkat etmeli? Açık havada kurutma, güneşte ve gölgede olmak üzere iki şekilde yapılabilir ![]() ![]() ![]() ![]() Bütün ve dilimlenmiş sebze ve meyveleri ayrı ayrı kurutmak gerekir ![]() ![]() ![]() Domates dışındaki sebzeler sıcak ve gölge yerlerde, domates ve meyveler ise güneşte kurutulur ![]() ![]() Kurutulmuş yiyecekler, 10 derecenin altındaki sıcaklıklarda cam, teneke ve emaye kaplarda saklanabilir ![]() ![]() ![]() Fırında domates nasıl kurutulur? Küçük ve etli domatesleri ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın ![]() ![]() ![]() Nane ve kekik nasıl kurutulur? Nane ve kekikleri yaprak yaprak ayırıp yıkayın ![]() ![]() ![]() Elma nasıl kurutulur? Kurutmak için beyaz etli ve sert dokulu elmaları seçip yıkayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|