|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
çözdürme, dondurduğunuz, gıdaları, rehberi, sağlıklı |
![]() |
Dondurduğunuz Gıdaları Sağlıklı Çözdürme Rehberi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dondurduğunuz Gıdaları Sağlıklı Çözdürme RehberiYiyeceklerinizin mevsimindeki gibi taze ve lezzetli olmasını istiyorsanız, derin dondurucular yardımınıza yetişiyor ![]() ![]() ![]() Derin dondurucular, taze yiyecek alışverişi yapamayacak kadar yoğun olanlar ya da mevsimindeki gibi taze, lezzetli ve sağlıklı meyve ve sebzeleri tüketmek isteyenler için vazgeçilmez bir rahatlık sunuyor ![]() ![]() Dondurduğunuz gıdaları nasıl çözdürmelisiniz? * Gıdalarınızı kullanacağınız ölçülere bölerek dondurun ![]() ![]() * Gıdaları oda sıcaklığında değil, buzdolabında veya çok tercih edilmemekle birlikte mikrodalgada çözdürün ![]() * Acil durumlarda soğuk su içinde ve suyu 30 dakikada bir değiştirerek çözdürme işlemini gerçekleştirebilirsiniz ![]() ![]() * Aklınızda bulunsun; buzdolabında 2 - 2,5 kg'lık bir ürünün çözülmesi yaklaşık 24 saat sürer ![]() * Çözdürülmüş çiğ et pişirilmeden önce 3 -5 gün buzdolabında bekletilebilir ![]() * Eti, hava ve su geçirmeyen bir pakette dondurun ![]() ![]() * Mikrodalga yöntemi, et hemen pişirilecekse kullanılmalıdır ![]() ![]() * Dondurulmuş eti, fırın, ocak ya da ızgarada çözdürmeden de pişirebilirsiniz ![]() * Eti eğer mikrodalga ya da soğuk su yöntemiyle çözdürmüşseniz, yeniden dondurmadan önce mutlaka pişirin ![]() alıntı ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|