Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
köy, tarhanası, yaptığım

Köy Tarhanası Benim Yaptığım

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Köy Tarhanası Benim Yaptığım

1 Bağ yeşil nane (isterseniz bir tutam taze fesleğen),
1 bağ maydanoz,
1 Kg Kırmızı etli biber,
1 kg Domates,
1 paket karabiber,
1 paket kırmızı toz biber,
1 kaşık pulbiber (istenirse),
1 kaşık sumak,
Aldığı kadar un,
Yarım Kilo yoğurt,
1 su bardağı zyağı (yada 1 paket margarin),
2-3 Baş kurusoğan,
1 Baş sarmısak,
Tuz,

Yapılışı
Derince büyük bir kaba yıkadıktan sonra yeşilliği, kırmızı biber ve domatesi koyup üzerine kaynar su döküp hamurlaşıncaya kadar kaynatalım, suyu süzüp kevgirden geçirelimki kabukları ayrışsın, ayrı br tencereye yağımızı koyup üzerine ince tarafından rendelediğimiz kurusoğan ve sarmısağı ilave edip iyice öldürelim, sonra kevgirden geçirdiğimiz pütürsüz harca katalım, artık bütün baharatları tuzu, yoğurdu, kalan bütün malzemeyi katıp aldığı kadar un kata kata güzelce yoğuralım, hamurumuz düzgün kıvama gelince çinko sırlı bir kaba koyup üstüne bez örtüp 2 gün mayalanmaya bırakalım, 2 gün sonra küçük lokmalar halinde temiz örtüler üzerine yayalım, iyice kuruduklarına kanaat ettikten sonra ya eski usul kevgirleyelim, yada mutfak robotundan geçirelim, eğer ben tek başımayım bu kadar tarhanayı ne yapıcam derseniz yarı malzemeden yoğurun tarhanayı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com