Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çorbası, işkembe, yalancı

Yalancı İşkembe Çorbası...

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yalancı İşkembe Çorbası...



Malzemeler:
2 adet tavuk but
1 adet yumurta
1 kâse yoğurt
1,5 çorba kaşığı un
2-3 diş sarımsak
Limon
Sirke
Tuz

Yapılışı:
Tavuk butlar yıkanır ve süzgeçte süzüldükten sonra kısık ocak ateşinde maşa yardımı ile tütsülenir Amaç üzerinde hiç tüy kalmamasıdır Tütsülenen tavuklar yeniden çıkarılıp süzüldükten sonra büyük boy herhangi bir tencereye yerleştirilir (tercihimiz yapışmaması açısından teflon tenceredir) Tencereye herhangi başka bir şey koymadan kısık ocak ateşte yavaş yavaş ara ara çevirerek kendi suyunu iyice salana kadar tavuklar pişirilir Tavuklar suyunu saldıktan sonra, orta ocak ateşe alınarak üzerini geçecek şekilde su konarak 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilir ve kaynamaya bırakılır Kaynayan tavuklar tencerenin içerisinden süzgeç yardımı ya da maşa ile çıkarılarak ocağın altı kapatılır Başka bir tabakta tavukların derileri soyulur ve tavuklar küçük parçalar halinde didiklenir Didiklenen tavuk parçacıkları tenceredeki tavuk suyuna bırakılır Bir kâse de çorbanın meyanesi hazırlanır Meyane için 1 yumurta çırpılır, içerisine 1 kâse yoğurt karıştırılır 2 adet sarımsak soyularak havanda dövülür ve meyanenin içine karıştırılır 1,5 kaşık un ilave edildikten sonra meyane iyice çırpılır ki, içerisinde herhangi bir tortu oluşmasın İçerisinde tavuk parçaları olan tencereyi orta ocak ateşe alarak içerisine yavaş yavaş meyane karıştırılır Suyu gözünüze az gelirse kaynamış su da eklenebilir Yoğurt kesilmesin diye 5 dakikaya yakın karıştırılmaya devam edilir Yarım çay bardağı elma sirkesine yarım limon suyu karıştırarak çorbaya ilave edilir Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altı kapatılır Çorba için isteğe göre tereyağı ya da yarım çay bardağı zeytinyağı içerisine nane kızdırılır yüksek ocak ateşte ve çorbanın üzerine ilave edilerek servis edilir İsteğe göre, pul biber ve ekstra sirke de eklenebilir

Yemeğimizin ortalama pişme süreci 45-50 dakikadır 6-8 kişilik servis edilebilinir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.