Arabaşı... |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Arabaşı...![]() ![]() Hamurunun hazırlanışı;1 kase un 6 kase su 1 tatlı kaşığı tuz Suyun 4 kasesi tencereye konarak ısınmaya bırakılır Kalan 2 kase su ile 1 kase un çırpıcı ile iyice karıştırılır ve su kaynamak üzereyken karışım süzgeçten süzülerek tencereye dökülür,tuzda konarak kaynayana kadar sürekli karıştırılır 2-3 dk kaynatılarak ıslatılmış tepsiye dökülür Soğumaya bırakılır![]() Çorbanın hazırlanışı: Yarım tavuk haşlanarak ,küçük küçük parçalara ayrılır Tencerenin içerisine biraz zeytinyağ,1 yemek kaşığı tereyağ konur,eriyince 2 yemek kaşığı domates salçası,1 yemek kaşığı biber salçası ilave edilip kavrulur,1 yemek kaşığı toz biber konur karıştırılır Üzerine tavuk suyu ,1 paket tavuk bulyon eklenir Ayrı bir yerde kavrulan 3 kaşık un sulandırılarak tencereye dökülür ,tavuklar ilave edilir birazda su eklenerek kaynamaya bırakılır Çorbanın kıvamı domates çorbası gibi olmalı (gerekirse su veya kavrulmuş un eklenebilir)
|
|
|
|