![]() |
Pırasa Çorbasi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pırasa Çorbasi![]() Kullanılan Malzemeler: 4-5 adet pırasanın beyaz kısmı 1 büyük patates 2,5 su bardağı et suyu 2 yemek kaşığı tereyağ 1 yemek kaşığı un karabiber,kimyon,tuz üzeri için 1 yemek kaşığı tereyağ 1 tatlı kaşığı süs biberi tozu tepesi için blendırdan geçirilmiş fesleğen Tarifin Hazırlanışı Pırasaların beyaz kısımları yıkanıp,doğranıp patatesle haşlanır ![]() ![]() Yağ,un iyice kavrulup azar azar et suyu ilave edilir ![]() ![]() Tuzu ve baharatları eklenir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|