Pırasa Çorbasi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pırasa Çorbasi![]() Kullanılan Malzemeler: 4-5 adet pırasanın beyaz kısmı 1 büyük patates 2,5 su bardağı et suyu 2 yemek kaşığı tereyağ 1 yemek kaşığı un karabiber,kimyon,tuz üzeri için 1 yemek kaşığı tereyağ 1 tatlı kaşığı süs biberi tozu tepesi için blendırdan geçirilmiş fesleğen Tarifin Hazırlanışı Pırasaların beyaz kısımları yıkanıp,doğranıp patatesle haşlanır Haşlanan pırasalar-patates ılındıktan sonra blendırdan iyice geçirilir![]() Yağ,un iyice kavrulup azar azar et suyu ilave edilir (1 su bardağı kadar)Blendırdan geçirilen pırasalar tel süzgeçten geçirilip et suyuna aktarılır![]() Tuzu ve baharatları eklenir Kalan et suyu ilave edilip kaynatılır Çok katı olursa yine et suyu ilavesi yapılır Blendırdan geçirilmiş fesleğenler ilave edilir Maydanoz da olabilir Servis kasesine alınıp,üzerine yağda yakılmış s biberi kaşıkla yavaş yavaş dökülür
|
|
|
|