Kuzu Ciğeri Çorbası |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuzu Ciğeri Çorbası1 Tane kuzu ciğeri -2 Demet kuzu kulağı -1 Demet taze soğan -1/2 Demet maydanoz -1/2 Demet dereotu -1 Baş soğan -2-3 Tane domates veya ezmesi -5-6 Çorba k arpa şehriye veya pirinç -1 Yumurta kadar yağ -tuz ve karabiber Hazırlanması 1) Ciğeri önce bıçak sırtı kalınlığında dilimlere, sonra da enine olarak, kibrit çöpü şeklinde doğraymız Öbür yanda kuzu kulağı, maydanoz, dereotu taze ve kuru soğanı da ayıklayıp yıkadıktan sonra irice doğraymız Bundan sonra ciğeri ve sebzeleri, yağla, bir tencerede bıraktıkları su buharlaşmcaya kadar kavurunuz Soyularak doğranmış domatesi ve tuzu da atıp birkaç kere daha çevirdikten sonra 9-10 bardak su koyunuz Birkaç dakika kaynatıp şehriye veya pirinci de attıktan sonra yavaş ateşte kaynatarak pişiriniz Sofraya alırken karabiber ekiniz |
|