Harıra Çorbası |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Harıra ÇorbasıMalzemeler: 75 g pirinç 300 gramlık kuzu eti 100 gram nohut 100 gr mercimek 3 domates 1 soğan 1/2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz 1 tatlı kaşığı kırmızı biber 1 çorba kaşığı kişniş yaprakları 3 çorba kaşığı toz tarçın 1/2 çay kaşığı zencefil tozu 1/2 çay kaşığı safran pistils 1,6 litre su 2 çorba kaşığı tereyağı tuz biber Tarifin Hazırlanışı Mercimek ve nohutu bir gece önce suya ıslatın Ertesi gün büyük bir tencereye, kuşbaşı doğranmış etleri, ıslatılmış nonut, mercimek, baharatlar, soğan ve su koyun, tereyağının yarısını, baharatları, yıkanmış pirinci ekleyin düşük ateşte 2 saat kaynatın, gerekirse sıcak su ekleyin Süre sonunda ayrı bir tencerede tereyağını eritin, kişniş, maydanoz, domates ekleyerek bir sos kaynatın Soyu tencereki çorbaya katıp karıştırın Sıcak olarak servis yapın |
|