![]() |
İşkembe Çorbası Resimli |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İşkembe Çorbası Resimli![]() Malzemeler: 1 kg işkembe 2 tepeleme yemek kaşığı un 1 adet büyük yumurta 1 tepeleme yemek kaşığı yoğurt 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı toz kırmızı biber 1 Türk kahvesi fincanı sirke 12 limonun suyu 4-5 diş ezilmiş sarımsak tuz Yapılışı: İşkembeyi yıkayıp üzerini geçecek kadar su ilavesiyle düdüklü tencerede pişirin ![]() Piştikten sonra küpşeker büyüklüğünde doğrayın ![]() Yoğurt, un ve yumurtayı karıştırın ve 2 su bardağı su ekleyip pürüzsüz bir hal alıncaya kadar karıştırmaya devam edin ![]() Yoğurtlu su karışımını, 1 su bardağı işkembe suyunu ve doğranmış işkembeleri bir tencereye alıp arasıra karıştırarak pişirin ![]() ![]() Bir tavada tereyağını eritin, biberle beraber çorbaya ekleyip karıştırın ![]() Sirke, limon suyu ve ezilmiş sarımsakları karıştırın ve servis sırasında çorbaya dilediğiniz miktarda ekleyin ![]() |
![]() |
![]() |
|