Balkabağı Çorbası-2 |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Balkabağı Çorbası-21 kg balkabağı 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 soğan 1 tatlı kaşığı zerdeçal 2 yemek kaşığı doğranmış zencefil Tuz Kırmızı pul biber 1 litre sıcak su üzeri için Krema Frenk soğanı Balkabağı çorbası: Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun Balkabağının kabuğunu soyup iri küp şeklinde doğrayın ve soğanlara ekleyin Zerdeçal, tuz, zencefil, pul biberi ekleyip 2-3 dakika soteleyin Sıcak suyu ekleyip balkabakları yumuşayıncaya kadar pişirin Tencereyi ocaktan alıp karışımı püre haline getirin Tekrar ocağa alın ve kaynatın Gerekirse sıcak su ilavesi yapınçorbayı kaselere paylaştırıp üzerlerini krema ve frenk soğanı ile süsleyerek servis yapın |
|