![]() |
İzgara Sebzeli Lazanya |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İzgara Sebzeli Lazanya![]() Malzemeler: * 1 patlıcan * 1 kabak * 5-6 adet incecik pırasa ya da taze yeşil soğan * 1 adet soyulmuş domates konservesi (800 gram’lık kutularda) * 3 sarımsak * 1 avuç taze fesleğen ya da 1 yemek kaşığı kuru fesleğen * Zeytinyağı * Tuz, taze öğütülmüş karabiber * 1 su bardağı kaşar peyniri (mozarella, dil, vb ![]() * Yarım su bardağı Mihaliç Peyniri (parmesan, kaşar, vb ![]() * 10 adet pişirmeye hazır lazanya (Barilla) * 3 Amerikan Biberi (bell pepper, capsicum) Not: * Bu lazanyada, bizim dolmalık ve salçalık güzel biberlerimizden de kullanılabilir ![]() ![]() * Lazanyalarda kullanılan peynirler genellikle mozarella ve parmesan olmasına rağmen, kendi şartlarımıza göre değişiklik yapabiliriz ![]() ![]() ![]() * Barilla’nın hazır lazanyalarını kullandım ama Piyale’nin kenarları fırfırlı, haşlanması gereken lazanyaları da olabilir ![]() * Taze fesleğen yoksa kurusu kullanılabilir ![]() ![]() * Ben bol sulu ve kıpkırmızı domates bulamadığım için domates konservesi kullandım ![]() ![]() Hazırlanması: * Sebzeleri yıkayın ![]() ![]() * Kabağın kabuklarını soyun ![]() ![]() * Patlıcanları kabuklarını soymadan, büyüklüğüne göre 2 ya da 3 parçaya kesip 5-6 mm kalınlığında dilimleyin ![]() * Pırasayı veya soğanı temizleyin ![]() * Izgara tavasını, harlı ateşte iyice ısıtın ![]() ![]() ![]() * Izgarası yapılan sebzeleri, gelişi güzel doğrayın ![]() * Bir sos tenceresine domatesleri, sarımsağı, 2 yemek kaşığı zeytinyağını, tuzu ve karabiberi koyun ![]() * Orta ateşte, sos kıvamına gelinceye kadar 15-20 dakika pişirin ![]() ![]() * Peynirleri rendeleyip bir köşede hazır bekletin ![]() * 22×22 cm borcamın dibine bir kepçe domatesli sostan gezdirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * En üste, son lazanyaları yerleştirdikten sonra sadece sos gezdirin ve Mihaliç Peyniri serpiştirin ![]() * Önceden 200 derece ısıtılmış fırına yerleştirmeden önce, lazanya kabının üzerini alüminyum folyo ile örtün ![]() ![]() -- |
![]() |
![]() |
|