Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fırın, makarna, pazılı

Pazılı Fırın Makarna

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pazılı Fırın Makarna





8 pazı yaprağı
Yarım paket kesme makarma
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
4 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri
40 gr tereyağı
1 tutam safran
Tuz

Pazılı fırın makarna:
Pazı yapraklarının saplarını kesin Tuzlu sıcak suya tek tek batırıp çıkarın ve kağıt havlu üzerine alıp suyunu süzdürün
Makarnayı tuz ve safran eklenmiş kaynar suda haşlayıp süzün Ceviz, peynir, tuz ve tereyağının üçte ikisini ekleyip harmanlayın

Küçük fırın kalıplarını kalan tereyağı ile yağlayın Pazı yapraklarını kaselerin içine kenarları dışarı sarkacak şekilde yayın Makarnalı harcı paylaştırıp dışa sarkan yaprakları içe doğru kıvırarak üzerlerini kapatın Önceden ısıstılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin Servis tabaklarına ters çevirip alın Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.