Sebzeli Çin Makarnası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzeli Çin Makarnası![]() 1 paket spaghetti makarna 1 adet kabak 1 adet havuç 2 adet pırasa 200 gr mantar1 diş sarımsak 30 ml light soya sos2 cm taze zencefil30 ml susam yağıBirkaç yaprak taze kişniş Taze çekilmi karabiber Sebzeli Çin makarnası: Makarnayı aldente olarak tuzlu suda haşlayıp süzün Kabak, havuç ve pırasaları jülyen doğrayın Mantarları büyüklüklerine göre ikiye veya dörde kesin Zencefili soyup dilimleyin Sarımsağı dilimleyin Kişnişi incecik kıyın![]() Derin tabanlı bir tavaya veya vog tavaya susam yağını koyun Isınınca sarımsak ve zencefil dilimlerini ilave edin Önce havuçları ekleyip çevirin Kevgir yardımıyla çıkartıp kabakları ekleyin Onları da çıkartıp mantarları ilave edin Mantarlar pişmeye başlayınca (yaklaşık 2-3 dakika sonra) havuç, pırasa ve kabakları geri koyun Soya sos, kişniş ve karabiberi ekleyin Makarnayı ekleyip birkaç dakika çevirin ve servis yapın
|
|
|
|