Patlıcanlı Erişte |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlıcanlı Erişte![]() 2 kemer patlıcan 2 paket uzun erişte 2 diş sarımsak 2 sivri biber 4 domates 1 tatlı kaşığı kekik 1 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri 4 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz Patlıcanlı erişte: Patlıcanları alacalı soyup küçük küpler halinde doğrayın Tuzlu suda 10 dakika bekletip süzün Durulayıp kurulayın 1 5 kaşık zeytinyağını tavada ısıtın Patlıcanları kızartıp kağıt havlu üzerine alın![]() Erişteyi tuzlu suda haşlayıp süzün Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın Sivri biberlerin çekirdeklerini çıkarıp kıyın Kalan yağı tencereye alın Domates ve biberleri soteleyin Tuz ve kekikle tatlandırın![]() Erişteyi tencereye ekleyip karıştırın Patlıcanları ve rendelenmiş parmesan peynirini ilave edip sıcak olarak servis yapın Afiyet olsun
|
|
|
|