Otlu Bonfileli Makarna |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Otlu Bonfileli Makarna1 paket kelebek makarna 500 gr bonfile (yağları temizlenmiş bütün) 1 demet dereotu 1/2 demet maydanoz 5~6 sap taze kekik 60 ml zeytinyağı 2 adet kırmızı biber 250 gr brokoli 1 diş sarımsak Taze çekilmiş karabiber Tuz Otlu bonfileli makarna: Otları incecik kıyın Bonfileyi 30 ml yağda çevirin Kağıt havlu üzerinde fazla yağlarını alın Bonfileyi otlara bulayın ve fırın ızgarasında çevirerek 20 dakika pişirin Bu arada makarnayı aldente olarak haşlayıp süzün Brokoliyi çiçek çiçek ayırın Biberin tohumlarını çıkartıp jülyen kesin Sarımsağı soyup ikiye kesin Hindibayı önce ikiye, sonra uzunlamasına tekrar ikiye kesin Kalan yağı tavaya koyun, ısınınca sarımsağı ekleyip rengi dönene kadar çevirin Ardından kevgir yardımıyla çıkartın Tavaya biberleri ilave edin 1-2 dakika çevirip brokolileri ekleyin Tuz, biber ile tatlandırın Birkaç dakika daha çevirip makarnayı ilave edin Sebzeli makarnayı servis tabağına alın Yanında bonfile dilimleri ile servis yapın |
|