Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fırında, kabaklı, makarna

Fırında Kabaklı Makarna

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Kabaklı Makarna





Yarım paket Erişte
2 kabak
1 tutam muskat
30 gr tereyağı
1 soğan
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
1 su bardağı krema
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
Tuz
5~6 yaprak kıyılmış roka
Kırmızı tane biber

Fırında Kabaklı Makarna:
Erişteyi 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş 25 litre kaynar suda istenilen diriliğe göre 8-10 dakika haşlayıp süzün Kabakları soyup bir tanesini rendeleyin Suyunu iyice sıkıp tavada yağsız olarak kavurun Tuz ve muskat ilave edip tatlandırın Kalan kabağı ince ince dilimleyin Soğanı soyup kıyın Tereyağını tencerede ısıtıp soğanı pembeleştirin Unu ekleyip kokusu gidene dek kavurun Azar azar sıcak süt ilave edip sürekli karıştırarak sos kıvamına gelinceye kadar pişirin Ocaktan alıp krema, kavrulmuş kabak ve kaşar peynirini ekleyin Haşlanmış Erişteyi kabaklı beşamel sosla karıştırın Yağlanmış fırın tepsisine dökün Üzerine ince dilimlenmiş kabakları dizin Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin İsteğe göre kırmızı tane biber ve kıyılmış roka ile servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.