Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Güncel Haber Merkezi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
yeni, yenilik, yılında, öğretim

Yeni Öğretim Yılında 10 Yenilik

Eski 08-12-2007   #1
black_R-O-S-E
Icon46

Yeni Öğretim Yılında 10 Yenilik

Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) başlattığı uygulamalarla 2007-2008 eğitim öğretim yılında 15 milyon öğrenci ve 620 bin öğretmeni yeni düzenlemeler bekliyor

2007-2008 eğitim öğretim yılında yapılan yeni düzenlemeler şöyle;
Eğitim öğretim yılı 17 Eylül 2007 Pazartesi günü başlayacak ancak geçen sene olduğu gibi bu sene de ilköğretime yeni başlayacak öğrenciler için “okula uyum programı” çerçevesinde ders zili, 10 Eylül 2007 Pazartesi günü çalacak
İlköğretimde önceki dönem başlatılan “e-kayıt” uygulaması bu yıl da devam ederek, ikametgah ve bölge adresi temel alınarak 16 büyük ildeki liselerde de uygulanacak
Yeni dönemde en önemli değişikliklerden biri Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) sisteminde yaşanacak Bu dönem son kez yapılacak OKS'nin yerine getirilen Seviye Belirleme Sınavı'na ise bu yıl 6 ve 7 sınıf öğrencileri girecek
Testlerde yabancı dil soruları da yer alacak
Öğrencinin her dersten aldığı not, yıl sonu başarı ortalamasını etkileyecek Bu nedenle öğrencinin bütün derslerine ağırlık vermesi gerekecek Bu yeni sistemle öğrencinin okul başarısının ön plana çıkarılması amaçlanıyor

MEB'in, ortaöğretimde geçen dönem başlattığı 100'lük not sistemi, ilköğretimde de uygulanacak

İlköğretimde her dersin yazılı sınavlarında en az üç soru sorulacak, görsel sanatlar, beden eğitimi, müzik, teknoloji ve tasarım dersleri dışındaki derslerden her dönemde en az bir kez ortak sınav yapılacak Bu uygulamayla sınavlara standart getirilmesi amaçlanıyor
Geçen dönem 5 ilde pilot uygulaması yapılan “Medya Okuryazarlığı” dersi, bu yıl 6, 7 ve 8'inci sınıflarda seçmeli ders olarak okutulacak
İlköğretimin dördüncü sınıfından başlamak üzere karnelerde, öğrencilerin önceki sınıflardaki notlarının yıl sonu ortalaması görülebilecek
Eğitim-öğretim yılının birinci dönemi 25 Ocak 2008'de sona erecek İkinci dönem 11 Şubat 2008'de başlayacak Son ders zili ise 13 Haziran 2008'de çalacak

Eski 08-12-2007   #2
Ergenekon

haber için teşekkürler
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com