![]() |
Bursa/Karacabey/Kurşunlu |
![]() |
![]() |
#1 |
puslu
|
Bursa/Karacabey/KurşunluKURŞUNLU TATİL KÖYÜ Kursunlu köyünün ismi mahalli telaffuzla baska bir sekilde olmayip, Osmanli Devleti döneminde bir Rum köyü oldugu dönemlerde de adinin KURSUNLU oldugu bilinmektedir ![]() ![]() ![]() Köyün Tarihi: Köyde bulunan manastir ve kilise kalintilarindan ve bugün orman olan dag etegindeki ev kalintilarindan köyün çok eski bir yerlesim alani oldugu bilinmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Köyün yeniden kurulmasi: 1923-1933 yillari arasinda köy tamamen bos olarak kalmistir ![]() ![]() ![]() Kursunlu’ya gelen aileler çiftçilikle ugrastiklarindan bu sahil köyünde önceleri orman isçiligi ve balikçilik yapilmamistir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Köyün tarihindeki önemli olaylar:Kurtulus Savasi’nda köyün Rum halki iskal kuvvetleriyle isbirligi yapmislar; fakat sonunda köyü terk etmek zorunda kalmislardir ![]() Cumhuriyetin ilanindan 10-15 yil önce Malkara mahallesinde yasayan “Manol”isminde bir korsan oldugu, bu korsanin yöreden geçen gemileri ve Istanbul’dan Mihalliç deresine gelen gemileri de soydugu anlasilmaktadir ![]() Kirman isimli bir eskiyanin da zamaninda nam saldigi bilinmektedir ![]() Köyle ilgili bir rivayete göre Bizans döneminde bir imparatorun kizi bulasici olan cüzzam hastaligina yakalanmis, sifa bulunamayinca babasi tarafindan saraydan uzaklastirilmis ve gemiyle köye birakilmis daha sonra Kursunlu deresine giren güzel prenses sifa bulmustur ![]() Tarihi Eserler: Köyün en önemli tarihi eseri Manastir’dir ![]() ![]() Manastir’dan kalan sütun baslari ve bazi kalintilar açik müze halinde korunmaya son yillarda alinmistir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Turizm Alaninda Gelismeler: Kursunlu Köyü sahilinde, ormanla denizin iç içe olmasi, havasi ve suyunun güzel olmasi, tabii güzellikleri, denizinin temizligiyle ülkemizin en sirin tatil yörelerinden birisi olup gelismeye ve yatirima açiktir ![]() ![]() ![]() ![]() Malkara mahallesiyle birlikte köyde 850’nin üzerinde yazlik daire vardir ![]() Sürekli gelisen tatil yöresinin simdiki muhtari Sn ![]() ![]() Nüfus Durumu: Köyde 100 hanesi yerli, 800’ün üzerinde de yazlikçi aile vardir ![]() ![]() ![]() Köyün Sivesi: Köyün halki Dogu Karadeniz Bölgesi’nden geldikleri için Karadeniz sivesiyle konusmasina karsin özellikle genç nüfus aldiklari egitim sayesinde Istanbul Türkçesi’yle konusmaktadir ![]() ![]() Kursunlu’nun Konumu: Köy Türkiye’nin kuzey batisinda Marmara Denizi’nin güney sahilinde, Bandirma Körfezi’nin 26 km ![]() ![]() Köyün kuzeydogusunda 13 deniz mili mesafesinde Imrali adasi yer almaktadir ![]() ![]() ![]() Geçim Kaynaklari: Köyün en büyük zenginlik kaynagi deniz ve ormandir ![]() ![]() ![]() ![]() “Kuvars”madeni oldugunu tespit etmistir ![]() ![]() ![]() ![]() Kültür Durumu: Kursunlu Köyü’nde Kursunlu Ilkögretim Okulu , yeni binasinda bilgisayar laboratuarli olarak egitim-ögretim hizmetine devam etmektedir ![]() ![]() ![]() Sosyal Hayat: Köyde kadin erkek ayrimi olmayip herkes çalismaktadir ![]() ![]() Köyde iki kahve bir de gazino bulunmaktadir ![]() ![]() ![]() Köy halkinin yemek kültürü çok gelismis olup özellikle Karadenizli olduklari için karalahana ve misirla yapilan yemekleri meshurdur ![]() Burada yasayan insanlar kanunlara karsi saygili olup son derece sicakkanli ve misafirperverdirler ![]() Sağlık Durumu: Yörenin bir turizm mekani olmasi dolayisiyla temizlik ve saglik kültürü yerlesmistir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ergenekon
|
![]() ![]() Şu kayalarda çok balık tuttum deniz bozuk olup açılamayınca, elinize sağlık çok teşekkürler, liman sonradan yapıldı, çocukken babam oranın ilk öğretmenidir, motorla bandırmaya gider oradan karacabeye geçerdik, kara yolu bağlantısı çok bozuktu ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Gözyaşı
|
![]() Karacabeye gittim bilseydim kurşunluyada giderdim şu denizin güzelliğine bak Bilgilendirdiğin için sağol
|