![]() |
İrmikli Ve Peynirli Güveç |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İrmikli Ve Peynirli Güveç![]() 1 kahve fincanı irmik 30 gr tereyağı 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri 8 dilim dilpeyniri 1 su bardağı süt 4 yumurtanın sarısı 1 yumurta Tuz 1 çorba kaşığı galeta unu Sos için 1 rendelenmiş domates 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı tozşeker 1 çay kaşığı tarçın İrmikli ve peynirli güveç: Dört küçük güveç kabını hafifçe yağlayıp içlerine galeta unu serpiştirin ![]() ![]() Bir tencerede bir tutam tuz ilave edilmiş sütü ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() Sos için zeytinyağını tavada ısıtıp domatesi soteleyin ![]() ![]() Güveçlerin içine ikişer kaşık irmikli karışımı paylaştırıp kapların dibine ve kenarlarına gelecek şekilde yayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|