Lalezar |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Lalezar![]() 6 kişilik ![]() ![]() 1 kg patates 1 soğan 1 tatlı kaşığı margarin 1 yemek kaşığı sirke Yarım limonun suyu 1 çay kaşığı karabiber Yarım demet maydanoz 1 dolmalık kırmızıbiber Tuz Lalezar: Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyduktan sonra ezerek püre haline getirin İnce kıydığınız soğanı patates püresine ilave edin Margarin, sirke, tuz, limon suyu ve karabiberi ilave edip iyice karıştırın Hazırladığınız harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın Ortalarına parmağınızla bastırarak çukurlar oluşturun Maydanozu ince kıyın Patates toplarını maydanoza bulayın Dolmalık biberi küp doğrayın Patates toplarının çukurlarını kırmızıbiberle doldurup servis yapın
|
|
|
|