Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pabucaki, patlıcan

Patlıcan Pabucaki

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcan Pabucaki





5 iri patlıcan
1 soğan
50 gr beyaz peynir
1 çay bardağı zeytinyağı
4 domates
1 kahve fincanı lor peyniri
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 yumurta
3 defne yaprağı
Tuz
Un
Taze fesleğen

Patlıcan pabucaki:
Patlıcanları uzunlamasına ortadan ikiye kesip 30 dakika tuzlu suda bekletin ve süzün Patlıcanların içlerini bir kaşıkla oyup çıkarın Çıkardığınız içleri kesme tahtası üzerinde kıyın Fırın tepsisini yağlayın Patlıcanları fırın tepsisine yan yana dizin

Soğanı temizleyip rendeleyin Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın Kıyılmış soğan ve patlıcan içlerini ilave edip soteleyin Domatesleri soyup küçük doğrayın Domates, beyazpeynir, lorpeyniri, şeker ve tuzu sos tenceresine alıp 5 dakika pişirin Ocaktan alın Yumurtayı bir kasede çırpın Pişen iç malzeme ve çırpılmış yumurtayı iyice karıştırın

İç malzemeyi tepsideki patlıcanların içlerine paylaştırın Defne yapraklarını patlıcanların üzerine dizin Üzerine birer tutam un serpiştirip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin Fesleğen yapraklarıyla süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.