Taratorlu Mantar Pane |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Taratorlu Mantar Pane![]() 2 su bardağı kültür mantarı 1 su bardağı un Yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri 1 su bardağı galeta unu 2 yumurta Tarator sos için 1 yemek kaşığı mayonez 4~5 dal maydanoz 3 dilim ekmek içi 1 diş sarımsak 2 yemek kaşığı zeytinyağı Yarım limonun suyu 1 tatlı kaşığı hardal Kızartmak için Ayçiçeği yağı Taratorlu mantar pane: Mantarları temizleyip yıkayın Bir tencerede ayçiçeği yağını kızdırın Mantarları bütün olarak önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, en son rendelenmiş parmesan peyniri ile karıştırılmış galeta ununa bulayıp kızartın![]() Sos için, bir kapta ince kıyılmış maydanoz, hardal, mayonez, zeytinyağı, ufalanmış ekmek içi, dövülmüş sarımsak ve limon suyunu iyice karıştırın Mantarları sosla birlikte servis yapın
|
|
|
|