Pencereli Poğaça |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pencereli Poğaça1 su bardağı ılık süt 1 çay bardağı ayçiçeği yağı 1 çay bardağı yoğurt 1 yumurta akı Yarım paket yaş maya 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı toz şeker Aldığı kadar un İç harcı için 150 gr beyaz peynir üzeri için 1 yumurta sarısı Susam Pencereli poğaça: Süt, maya ve şekeri hamur yoğurma kabında karıştırın Ayçiçeği yağı, yoğurt, yumurta akı, tuz ve azar azar unu ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun üzerini örtüp 1 saat mayalandırın Hamurdan bezeler kopartıp yaklaşık 10 cm çapında yuvarlak açın Yan taraflarında 15’lik cm bırakıp bıçakla uzunlamasına koparmadan çizik oluşturun Ortalarına peynir yerleştirip yan taraflarını iç içe geçirerek şekil verin Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin Yumurta sarısını üzerlerine sürüp susam serpin ve 160 dereceye ayarlı fırında pişirin Poğaçalar kabarmaya başlayınca (yaklaşık 15 dakika sonra) fırının derecesini 200 dereceye getirip kızarıncaya kadar pişirin Servis yapın Not: Zevkinize göre iç malzeme kullanabilirsiniz |
|