Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pencereli, poğaça

Pencereli Poğaça

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pencereli Poğaça





1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta akı
Yarım paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
Aldığı kadar un

İç harcı için
150 gr beyaz peynir
üzeri için
1 yumurta sarısı
Susam

Pencereli poğaça: Süt, maya ve şekeri hamur yoğurma kabında karıştırın Ayçiçeği yağı, yoğurt, yumurta akı, tuz ve azar azar unu ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun üzerini örtüp 1 saat mayalandırın Hamurdan bezeler kopartıp yaklaşık 10 cm çapında yuvarlak açın Yan taraflarında 15’lik cm bırakıp bıçakla uzunlamasına koparmadan çizik oluşturun Ortalarına peynir yerleştirip yan taraflarını iç içe geçirerek şekil verin Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin Yumurta sarısını üzerlerine sürüp susam serpin ve 160 dereceye ayarlı fırında pişirin Poğaçalar kabarmaya başlayınca (yaklaşık 15 dakika sonra) fırının derecesini 200 dereceye getirip kızarıncaya kadar pişirin Servis yapın

Not: Zevkinize göre iç malzeme kullanabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.