![]() |
Yufkadan İspanaklı Tart.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yufkadan İspanaklı Tart..![]() MALZEMELER: -2 Adet yufka -500 gr ıspanak -1 Adet orta boy kuru soğan -2 Adet yumurta (biri sos, diğeri üzeri için) -4 Çorba kaşığı sıvıyağ (2 kaşık sos, 2 kaşık ıspanak için) -1 çay bardağı süt -4 Çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri BEŞAMEL SOS İÇİN -1,5 Su bardağı süt -Yarım su bardağı un -3 yemek kaşığı sıvı yağ -Tuz YAPILIŞI : 1) Ispanak yaprakları temizlendikten sonra ufak parçalar halinde doğranır ve susuz olarak kısa süre haşlanır ![]() ![]() ![]() ![]() 2) Beşamel sos için öncelikle un, sıvıyağ ilavesiyle bir süre kavrulur ve topaklanmasına fırsat vermeyecek şekilde azar azar süt eklenerek koyulaşıncaya kadar kısık ateşte karıştırılarak pişirilir ve bir tarafta bir süre ılımaya bırakılır ![]() 3) Yumurtalardn bir tanesi çırpılır, süt ve sıvıyağın kalan yarısı da da ilave edilip börek için kullanılacak sos hazırlanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 4) Hazırlanmış olan ıspanaklı karışım, ılımış olan beşamel sosla karıştırılır ![]() ![]() ![]() ![]() AFİYET OLSUN |
![]() |
![]() |
|