![]() |
Mıhlama (Kuymak) Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mıhlama (Kuymak) TarifiMalzemeler: 1,5 su bardagi rendelenmis kasar peyniri 1,5 su bardagi rendelenmis dil peyniri 1 tatli kasigi tulum peyniri 1 tatli kasigi misir unu 1 tatli kasigi tereyagi 1 kahve fincani su Yapilisi: 1) Misir ununu ½ tatli kasigi tereyaginda kavurun ![]() 2) Dil peyniri, kasar peyniri ve tulum peynirini ekleyin ![]() ![]() ![]() 3) Hazirladiginiz peynir karisimi macun haline geldikten sonra karisimi, tavada erittiginiz tereyaginin uzerine dokun ![]() ![]() NOT: Mihlama sade kasar peynirindende olur ve misir yerine bugday ununda koyabilirsiniz un koymadiginiz zaman yumurta ile de olur ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|