![]() |
Tavuklu Mantı. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuklu Mantı.![]() MALZEMELER: -4 Adet yufka -2 adet tavuk göğüs eti -1 adet orta boy havuç -1 adet orta boy kuru soğan -1 adet orta boy kereviz -3 su bardağı tavuk suyu -Yeteri kadar sıvı yağ -Sarımsaklı yoğurt -Salça -Tuz, karabiber YAPILIŞI: Öncelikle tavuk göğüs etleri havuç, soğan ve kereviz eşliğinde yumuşayıncaya kadar haşlanır ![]() ![]() ![]() ![]() Fırın tepsisi yağlandıktan sonra ilk yufka kenarları dışa taşacak şekilde serilir ![]() ![]() Üçüncü yufkadan sonra tavuklu iç malzemesi yerleştirilir ![]() ![]() ![]() Servis yapılmadan önce tavuklu dilimler sarımsaklı yoğurt ve domates sosu ya da yağda eritilmiş salça eşliğinde servis yapılır ![]() |
![]() |
![]() |
|