Yeşil Mantı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yeşil MantıYarım kilo un 250 300 gram yağlı kıyma 150 gramdan fazla ıspanak 1 büyük kuru soğan tuz karabiber kırmızı biber ve ılık su önce kıymanın içine kuru soğanı ince ince doğrayın tuzunu kırmızı biberi isteğine göre karabiber koy ve kıymayı yoğur ıspanakları ince ince kıyıp 5 dakika haşla ve suyunu süz ![]() ![]() un tuz ve soğuyan ıspanakları birlikte orta yumuşaklıkta yoğur su yerine ıspanak suyunu kullan yoğurduğun hamurları orta büyüklükte merdane ile aç açtığın beze yi bıçakla kare kare kes ve içlerine hazırladığın kıymalı içi koy üçgen biçimde kapat artık ıspanaklı yeşil yeşil mantıların hazır kaynattığın suyun içine biraz tuz koyup mantıları haşla ve pişince çıkarıp süz ![]() sarımsaklı yoğurt yap sos için tereyağı kızdır içine kaşığın ucu ile salça koy yanmaması için mantıyı haşladığın sudan ekle bir dakika pişir sos hazır istersen mantıları fırında kızartabilirsin uzun süre dondurucuda bekletebilirsiniz![]() ![]() yeşil renkli mantıyı beyaz tabakta servis yapın muhteşem görünüyor![]()
|
|
|
|