![]() |
Şebit Mantısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şebit Mantısı![]() Malzemeler: (4 kişilik) Sosu için: 300 gram kıyma 4-5 kaşık zeytinyağı 5-6 sivri biber 3 adet orta boy soğan 2 bardak rendelenmiş domates 2 bardak sıcak su tuz, karabiber, kırmızı pul biber Hamuru için: 3 su bardağı kepekli un + 1 ![]() 10 gram yaş maya 1 +1/2 bardak ılık su (su miktarı hamurun durumuna göre azalıp, artabilir) tuz Yapılışı: Öncelikle sosu hazırlayın ![]() Soğanları ince doğrayıp, yağ ve biberlerle birlikte tencereye koyun ![]() Kapağını kapatıp 5 dakika kısık ateşte, buharında pişirin ![]() Kıymayı ekleyin birkaç kez çevirin ![]() ![]() Tuz, karbiber , pul biber ekledikten sonra sosunuz hazır ![]() Öncelikle üç bardak unu hamur kabına eleyin, ortasını açın ve yaş mayayı koyun ![]() Suyun bir kısmını mayanın üzerine dökün ve unla kapatın ![]() Un kabarıp, yer yer çatladıktan sonra beyaz unu eleyip aldığı kadar ılık su ekleyerek, ele yapışmayan, homojen bir hamur elde edin ![]() Bu hamuru elde edebilmek için uzunca bir süre yoğurup, suyu dikkatlice , az az eklemek gerekiyor ![]() Hamur kıvama gelince mayalanması için üzerini örtüp ılık bir yerde bekletin ![]() İki katına çıkıp kabardıktan sonra tekrar yoğurun ![]() Elde ettiğiniz hamur artık hazırdır ![]() Hamuru, 1 ![]() ![]() Her bir bezeyi kepekli un yardımıyla, 20 cm çapında açın ![]() En uygun pişirme şekli sac üzerinde pişirmedir, ama teflon tavada yeterli oluyor ![]() Küçük yufkaları alt, üst ederek pişirin ve pişen yufkaları ağzı kapalı bir kapta muhafaza edin ![]() Tüm yufkaları pişirme işi bittikten sonra, geniş yavan bir tabağa, en alta yufka – üstüne sıcak sos-yufka -sos şeklinde giderek şebiti hazırlayın ![]() ![]() Dört parçaya bölerek, sarımsaklı yoğurtla ikram edin ![]() Afiyet olsun… dır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|