![]() |
Kocakarı Gerdanı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kocakarı Gerdanı![]() Kocakarı Gerdanı 12 kişilik Hazırlama süresi: 60 dak Pişme süresi: 40 dak MALZEMESİ 1/2 su bardağı süt 1/2 su bardağı yoğurt 1/2 su bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karbonat 5 su bardağı un 250 gr margarin Nişasta (Hamuru açmak için) İÇ MALZEMESİ 1/2 kg tereyağı 1 ![]() ŞURUP MALZEMESİ 4 su bardağı şeker 6 su bardağı su 1 tatlı kaşığı limon suyu • Unun ortasını havuz gibi açarak, kenarlarına karbonatı serpin ![]() • Ortasına süt, yoğurt, zeytinyağı ve tuzu ekleyip, yoğurun ![]() ![]() • Hamuru uzatarak 18 parçaya bölün ![]() ![]() ![]() ![]() • Açtığınız yufkaların ortasına fındık serpip oklavaya gevşek bir şekilde sarın ![]() ![]() • Tereyağını eritip tepsinin üzerine dökün ve iyice ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin ![]() • Diğer yanda bir tencerede tatlının şurubunu hazırlayın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|