Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
açma, düğüm, poğaça

Açma Düğüm Poğaça

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Açma Düğüm Poğaça





AÇMA DÜĞÜM POĞAÇA:
1 çb sıvıyağ ,
1sbılık su,
kibrit kutusu kadar maya,
1,5 tatlı kaşığı toz şeker ,
1,5 tatlı kaşığı tuz ,
aldığı kadar un
içine sürmek için:250 gr tereyağ yada margarin
harcı için peynir maydonoz
tereyağ hariç tüm malzemelerle birlikte yumuşak bir hamur elde ediyoruz15 beze alarak ince açıyoruzerittiğimiz tereyağdan sürüyoruzPeynirli harctan ilave ederek , rulo sarıp gevşek düğüm atıyoruzüzerine yumurta sarısı sürüp tepsiye diziyoruz1 saat tepside mayalandırıyoruzkabarınca 175 derecedeki fırında pişiriyoruzılık servis ediyoruzAFİYET OLSUN

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.