İspanaklı Katlı Börek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İspanaklı Katlı Börek Malzemeler:
Süt sıvıyağ,sirke ve yumurtayı maya ile karıştırıp,geri kalan kuru malzemelerle hamurunuzu yoğurun 10 dk dinlendirip, 16 eşit bezeye bölün [*]Her bir bezeyi tek tek fırın tepsiniz büyüklüğünde açın(açma işlemi gözünüzü korkutmasın,kolay açılır bir hamur)İlk iki bezeyi yağlanmış tepsinize aralarına sıvıyağ sürerek yerleştirin 3 bezeyi yağladıktan sonra iç malzemesininden üzerine serpin Bundan sonra 2 beze kalana dek her katı yağlayıp iç malzemesinden serperek devam edin En son iki katı yalnızca yağlayarak bitirin(12 kat iç yerleştirilmiş olacak)En üst katı ister yalnızca yağlı olarak veya yumurta sarısı sürerek veya sıvıyağ yoğurt karışımı sürerek bitirin [*]Önceden ısıtılmış 220 derece fırına bekletmeden yerleştirip, altı üstü kızarana dek pişirin![]() iç malzemesi:
bekleterek)Suyu süzüldükten sonra temiz bir sofra bezi üzerine alarak iyice kurutun Çok ince doğrayın Bu aşamaya kadarki bölümü, tercihen 1 gün önce yapıp pişirme kağıdı serilmiş büyük bir tepsiye doğranmış olarak yerleştirin Üzeri açık bir şekilde buzdolabında bekletin Bu şekilde ıspanaklar hamur içinde daha az sulanacaktır(ikinci yaptığımda bu şekilde yaptım ve ilkinden daha güzel oldu)Ama aynı gün içinde hazırlamak istiyorsanız nemini tamamen alın [*]Soğanları ince doğrayın Kıymayı kavurun Soğanları ekleyip az öldürün Ispanaklara ilave edip,baharatları da ekledikten sonra harmanlayın Tuzunu yerleştirilmeye haşlandığında ekleyip karıştırın
|
|
|
|