Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
börek, ispanaklı, katlı

İspanaklı Katlı Börek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanaklı Katlı Börek










Malzemeler:
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1/2 su bardağı ılık su
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1/4 paket yaş maya(10 gr)
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 5 +1/4 su bardağı un
  • yağlamak için: sıvıyağ
[*]Ilık suya mayayı eritinSüt sıvıyağ,sirke ve yumurtayı maya ile karıştırıp,geri kalan kuru malzemelerle hamurunuzu yoğurun10 dk dinlendirip, 16 eşit bezeye bölün[*]Her bir bezeyi tek tek fırın tepsiniz büyüklüğünde açın(açma işlemi gözünüzü korkutmasın,kolay açılır bir hamur)İlk iki bezeyi yağlanmış tepsinize aralarına sıvıyağ sürerek yerleştirin3bezeyi yağladıktan sonra iç malzemesininden üzerine serpinBundan sonra 2 beze kalana dek her katı yağlayıp iç malzemesinden serperek devam edinEn son iki katı yalnızca yağlayarak bitirin(12 kat iç yerleştirilmiş olacak)En üst katı ister yalnızca yağlı olarak veya yumurta sarısı sürerek veya sıvıyağ yoğurt karışımı sürerek bitirin[*]Önceden ısıtılmış 220 derece fırına bekletmeden yerleştirip, altı üstü kızarana dek pişirin
iç malzemesi:
  • 1250 gr ıspanak
  • 200-350 gr kıyma
  • 2-3 adet orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı dolusu karabiber
  • 1 silme yemek kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • tuz
[*]Ispanakları ayıklayıp iyice yıkayın(en son suyuna sirkeli suda 5-10 dk bekleterek)Suyu süzüldükten sonra temiz bir sofra bezi üzerine alarak iyice kurutunÇok ince doğrayınBu aşamaya kadarki bölümü, tercihen 1 gün önce yapıp pişirme kağıdı serilmiş büyük bir tepsiye doğranmış olarak yerleştirinÜzeri açık bir şekilde buzdolabında bekletinBu şekilde ıspanaklar hamur içinde daha az sulanacaktır(ikinci yaptığımda bu şekilde yaptım ve ilkinden daha güzel oldu)Ama aynı gün içinde hazırlamak istiyorsanız nemini tamamen alın[*]Soğanları ince doğrayınKıymayı kavurunSoğanları ekleyip az öldürünIspanaklara ilave edip,baharatları da ekledikten sonra harmanlayınTuzunu yerleştirilmeye haşlandığında ekleyip karıştırın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.