Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
mantı, peynirli

Peynirli Mantı

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Peynirli Mantı




Malzemeler
İçi İçin
500 gram ekşimik
50 gr kaşar rendesi
1/2 demet maydanoz
2 adet yumurta
Tuz, biber
Hamuru İçin
400 gr un
4 adet yumurta
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı ince tuz
Salçası İçin
4 adet domates
2 diş sarmısak
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tutam kekik
1 çorba kaşığı kaşar rendesi
Tuz, biberPEYNİRLİ MANTI TARİFİ
Hamurun hazırlanışı
Unu eleyip ortasını havuz gibi açınız Çırpılmış yumurtayı ve bir tutam tuz ilave edip yoğurmaya başlayınız Yoğururken azar azar zeytinyağını ilave ediniz Hamur, lastik gibi olunca kıvama gelmiş, iyice bütünleşmiş demektir O zaman top gibi yuvarlayıp una bulayınız Bir saat kadar üstünü unla bulayıp, nemli bez örterek, serin bir yerde dinlendiriniz
İçinin hazırlanışı
Ekşimiği (Yerine tuzsuz herhangi bir beyazpeynir de kullanılabilir) bir kaba koyup içine yumurtaları kırınız Çok ince kıyılmış maydanozu ekleyiniz Kaşar peyniri rendesini ilave edip iyice karıştırınız Az bir şey tuzlayıp, karabiberini ekiniz Karıştırıp bekletiniz
Mantının hazırlanması
Dinlendirdiğiniz hamuru mümkün olduğunca ince yayınız Bunun için hamurunuzu dörde bölüp, dört topçuk yapınız Her topçuğu unlu satıh üzerinde, merdaneyle zaman zaman hamuru unlayarak açınız Yaydığınız hamurdan ince kenarlı 6 santim çapında bardakla veya kalıpla daireler kesip çıkarınız Kalan parçalardan yeni topçuk yapınız Kestiğiniz her hamur dairesinin ortasına bir tutam hazıradığınız içten koyunuz Dairenin bir kenarını öteki kenarının üstüne kapatarak yarım ay şekline getiriniz İki ucu birleştirip bastırarak yapıştırınız Hazırladığınız mantıları unlanmış bir tepsiye dizerek 30 dakika serin bir yerde bekletip, kurutunuz Tuzunu ve biberini ekiniz
Salçanın hazırlanışı
Bekleme süresince salçayı hazırlamalısınız Domatesleri kaynar suya sokup, kabuklarını soyunuz İkiye bölüp çekirdeklerini çıkarınız Sonra küçük küçük kuşbaşı doğrayınız Sarmısakları dövüp, kekikleri ufalayıp
TÜRK 3 silme yemek kaşığı unTuz, Karabiber

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.