Yağ Mantısı... |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yağ Mantısı...Hamur için gerekli malzemeler; yarım paket yaş maya 1 yumurta 2 yemek kaşığı sıvı yağ 2 yemek kaşığı yoğurt 1,5 su bardağı ılık su,tuz, un İçi için gerekli malzemeler ; 200gr kıyma 1tatlı kaşığı kırmızı toz biber,tuz Maya,su ,sıvı yağ ,yoğurt,tuz,yumurta yoğurma kabının içerisine konarak iyice karıştırılırUn illave edilerek yumuşak kıvamda bir hamur yapılarak ,mayalanması için üzeri örtülürMayalanan hamur unlanmış tezgahın üzerine alınarak yarım santimetre kalınlığında açılır ve iri iri karelere kesilirOrtalarına hazırlanan iç malzemesi konur ve karşılıklı kenarların ortaları birleştirilerek mantılar kapatılırBu mantının değişik kapatma şekilleri var ama en çok bu şekli uygun olurmantılar kapatma yerleri alta gelecek şekilde kızgın sıvı yağın içerisine atılarak her tarafıı iyice kızartılırkızartılan mantıların mantıların üzerine salçalı sos ve sarımsaklı yoğurt dökülerek servis yapılır |
|