Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
büzgü, börek, kırma

Kırma Büzgü Börek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kırma Büzgü Börek



MALZEMELER:
6 adet yufka
3 adet yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
3 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat ve tuz

YAPILIŞI:
İlk yufkamızı tezgaha serip, fırçayla heryerini sıvıyağla yağlayın Yufkayı paralel olarak iki kenarından ortaya doğru büzdürerek birleştirin 4 eşit parçaya kesin ve yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin
Diğer yufkalarada aynı işlemleri uygulayarak tepsiyi doldurun Yufkaları yağlamak için yaklaşık yarım bardak sıvıyağ gidiyor Kalan yarım bardak sıvıyağı sos için kullanıyoruz
Derin bir kasede yumurta,kalan yarım bardak sıvıyağ, yoğurt,karbonat ve tuzu çırpın Bu sosu; tepsideki yufkaların üzerine,her yerine gelecek şekilde dökün
10 - 15 dakika dinlendirin ve 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin Pişen böreği biraz dinlendirip,dilimleyerek servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.