Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
abagannuçlu, börek

Abagannuçlu Börek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Abagannuçlu Börek





4 yufka
Yarım çay bardağı zeytinyağı

İç harcı için
2 patlıcan
3 kırmızıbiber
5 domates
2 diş sarımsak
¾ çay bardağı zeytinyağı
Tuz

Abagannuçlu börek:
Fırını 200 dereceye ayarlayın Patlıcanların sapını kesmeden yeşil kısımlarını ayıklayın ve birkaç yerinden çatalla delin Fırın kabına patlıcan, domates ve biberleri dizip fırında közleyin Sarımsakları ezin Közlenmiş sebzelerin kabuklarını soyup bıçak yardımıyla tahta üzerinde incecik kıyın Sebzeler, sarımsak, zeytinyağı ve tuzu karıştırın Yufkaları dörde bölün Her birinin üzerine zeytinyağı sürün Geniş kenarlarına uzunlamasına harçtan yayıp rulo yapın tekrar içe doğru kıvırarak sarın Her yufka için aynı işlemi uygulayın Börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin üzerlerine zeytinyağı sürüp 180 dereceye ayarlı fırında pişirin Sıcak ya da ılık servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.