Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
börek, çiğ, lor, peynirli

Lor Peynirli Çiğ Börek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Lor Peynirli Çiğ Börek



Lor peynirli çiğ börek


Lor peynirli çiğ börek malzemeleri
  • 500 gr un
  • 1 su bardağı süt
  • 10 gr maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Ayçiçeği yağı
İç malzeme için

  • 250 gr lor peyniri
  • Yarım demet maydanoz
Lor peynirli çiğ börek:

Un, süt, maya, tuz, şekeri geniş bir kasede karıştırarak yoğurun Orta yumuşaklıkta bir hamur için gerekirse un veya süt ilavesi yapın üzerini örterek 40 dakika dinlendirin
Lor peyniri ve ince kıyılmış maydanozu bir kasede harmanlayın Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp merdane ile açın Bir tarafına peynirli harçtan yerleştirip yarım ay şekkinde kapatın Kızgın yağda önlü arkalı kızartın Sıcak servis yapın

Lor peynirli çiğ börek artık hazır, afiyet olsun

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.