Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
börek, etli, rulo, tavuk

Tavuk Etli Rulo Börek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Etli Rulo Börek





4 yufka
1 tavuk göğüs eti
Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi
125 gr eritilmiş tereyağı
1 yumurta sarısı
Tuz
Karabiber
2 su bardağı tavuk suyu
Susam

Tavuk etli rulo börek:
Tavuk etini haşlayın Haşlama suyundan 2 su bardağı ayırın Tavuk etlerini tel tel ayırın Ceviz içi ile karıştırıp tuz ve karabiberle tatlandırın Yufkalardan birini tepsiye yayın Kenarlarını içe doğru katlayın Erittiğiniz tereyağını üzerine gezdirin Tavuklu harcın dörtte birini üzerine yayın Diğer yufkaları üst üste yerleştirerek aynı işlemi tekrarlayın En son yufkanın üzerini kalan yağ ile yağlayıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin Tepsiyi fırından çıkarıp üzerine ayırdığınız 2 su bardağı tavuk suyunu gezdirin Rulo şeklinde sarıp üzerine yumurta sarısı sürün Susam serpip, önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin Yarım saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.