Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bademli, kayısılı, tart

Kayısılı Ve Bademli Tart

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayısılı Ve Bademli Tart





Hamur için
110 gr toz şeker
195 gr un
1 tutam tuz
120 gr tereyağı
1 yumurta
Kreması için
113 gr tereyağı
50 gr badem ezmesi
110 gr toz şeker
1 yumurta
3 yemek kaşığı un
1 tutam tuz
1 çay bardağı krema
500 gr kayısı
üzeri için
File badem

Kayısılı ve bademli tart:
Un, şeker, tuz ve tereyağını mutfak robotunda karıştırın Yumurtayı ekleyip tekrar karıştırın Hamuru buzdolabı poşetine sarıp 30 dakika buzdolabında bekletin Yağlanmış tart kalıbına yerleştirip üzerine ağırlık yapması için yağlı kağıt serin ve nohut serpiştirin 170 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin Tereyağını eritin Mutfak robotunda şeker, badem ezmesi, un, tuz, yumurta, krema ve tereyağını ekleyip karıştırın Karışımı tart tabanının üzerine doldurun Kayısıları dilimleyip üzerine yerleştirin File badem serpiştirip 30-35 dakika pişirin Servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.