Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çıtır, ispanaklı, tart

İspanaklı Çıtır Tart

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanaklı Çıtır Tart





270 gr baklava yufkası
3 yumurta (hafif çırpılmış)
250 gr lor peyniri
200 gr ıspanak
1 taze soğan
1 yemek kaşığı pesto sos
6~8 kiraz domates
20 gr tereyağı
1 büyük dilim balkabağı
Karabiber
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Kişniş yaprağı
Tuz
Karabiber

Ispanaklı çıtır tart:
Balkabağını dilimleyip zeytinyağı ile karıştırın ve yağlı kağıt serili bir fırın kabına alın üzerine yağlı kağıt kapatıp 180 dereceye ayarlanmış fırında yumuşayıncaya kadar pişirin Servis tabağına alıp karabiber ve kişniş yaprakları serpiştirin Yumurtaları bir kaba alıp hafif çırpın Lor peynirini ve ıspanağı ekleyip karıştırın Taze soğanı ince doğrayıp pesto sos ile birlikte peynire ilave edin Baklava yufkalarının aralarına fırçayla eritilmiş yağ sürerek 23 cm’lik tart kalıbına yerleştirin 180 dereceye ayarlanmış fırında 10 dakika pişirip fırından çıkartın Ispanaklı karışımı tartın içine doldurun Kiraz domatesleri ortadan ikiye kesip tartın üzerine yerleştirin ve tekrar fırınlayarak 25- 30 dakika pişirin Balkabağı ile birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.