Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pidesi, ramazan

Ramazan Pidesi

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ramazan Pidesi





250 ml su
250 ml süt
10 gr yaş maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
55 su bardağı un
1 yemek kaşığı tereyağı
Kepekli un
Üzeri için
Çörek otu
Susam

Ramazan pidesi:
Süt ile suyu bir tencereye alıp hafif ısıtın Tereyağına toz şeker ilave edin Karışımı derin bir kaba alın Un, tuz ve mayayı harmanlayıp ekleyin Sütlü karışımı yavaş yavaş ilave ederek yoğurun Üzerine nemli bir bez örterek 50 dakika mayalanmaya bırakın Mayalanan hamuru tahta kaşıkla karıştırıp kabarıklığını alın Fırın tepsisini hafif yağlayıp kepekli un serpin Hazırladığınız hamura pide şekli verip unladığınız tepsiye yerleştirin 180 dereceye ayarlı fırında pişirin Fırından çıkarmadan önce üzerine fırça ile zeytinyağı sürün Susam ve çörek otu serpip 5 dakika daha pişirin Fırından çıkarıp tel ızgara üzerine alın Servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.