Elmalı Ve Cevizli Tart |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Elmalı Ve Cevizli TartYarım su bardağı ceviz 50 gr tereyağı Yarım su bardağı toz şeker 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu 1 yumurta 2 yemek kaşığı un 3 yeşil elma 10 baklava yufkası 40 gr tereyağı Üzeri için Pudra şeker Elmalı ve cevizli tart: Fırını 180 dereceye ayarlayın Tart kalıbını yağlayın Cevizleri 5 dakika fırında pişirin Soğuyunca küçük parçalara ayırın Tereyağı, şeker, limon kabuğu ve yumurtayı bir kapta mikserle çırpın Unla cevizi ekleyip karıştırın Elmaların kabuklarını soyup yarım ay şeklinde doğrayın 10 yufkayı kalıba üst üste yayın Cevizli karışımı üzerine aktarın Elma dilimlerini dizin Yufkaların sarkan kısımların üzerine kapatın Eritilmiş tereyağı ile iyice yağlayıp 45 dakika pişirin Pudra şeker serpip servis yapın |
|