Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fındıklı, tartölet

Fındıklı Tartölet

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fındıklı Tartölet





25 su bardağı un
¾ su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
125 gr tereyağı (oda ısısında yumuşatılmış)
1 yumurta
İç malzeme için
3 yumurta akı
1 su bardağına yakın toz şeker
1 su bardağı çok ince çekilmiş fındık içi
üzeri için
Tarçın

Fındıklı tartölet:
Derin bir kapta un, toz şeker ve vanilyayı karıştırın Tereyağı ve yumurtayı ile edip iyice yoğurun Streç filme sarıp buzdolabında yaklaşık 30 dakika dinlendirin Ayrı bir kapta yumurta akları ile toz şeker ve fındığı karıştırın çok akıcı olmayan bir harç elde edin 12 tartölet kalıbını yağlayıp unlayın Hamurun üçte birini daha sonra üzerine kafes yapmak için ayırın Kalan hamuru hafif unlayarak merdane yardımıyla çok kalın olmayacak şekilde açın çay tabağı büyüklüğünde kesin Tart kalıplarının içine yerleştirin Fındık harcını içlerine paylaştırın Ayırdığınız hamurdan üzerlerine kafesler yapın önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin Ilınınca üzerine tarçın serpip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.