Fındıklı Tartölet |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fındıklı Tartölet25 su bardağı un ¾ su bardağı toz şeker 1 paket vanilya 125 gr tereyağı (oda ısısında yumuşatılmış) 1 yumurta İç malzeme için 3 yumurta akı 1 su bardağına yakın toz şeker 1 su bardağı çok ince çekilmiş fındık içi üzeri için Tarçın Fındıklı tartölet: Derin bir kapta un, toz şeker ve vanilyayı karıştırın Tereyağı ve yumurtayı ile edip iyice yoğurun Streç filme sarıp buzdolabında yaklaşık 30 dakika dinlendirin Ayrı bir kapta yumurta akları ile toz şeker ve fındığı karıştırın çok akıcı olmayan bir harç elde edin 12 tartölet kalıbını yağlayıp unlayın Hamurun üçte birini daha sonra üzerine kafes yapmak için ayırın Kalan hamuru hafif unlayarak merdane yardımıyla çok kalın olmayacak şekilde açın çay tabağı büyüklüğünde kesin Tart kalıplarının içine yerleştirin Fındık harcını içlerine paylaştırın Ayırdığınız hamurdan üzerlerine kafesler yapın önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin Ilınınca üzerine tarçın serpip servis yapın |
|