Böğürtlenli Turta |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Böğürtlenli Turta25 su bardağı un 120 gr soğuk tereyağı 1 yumurta 1 su bardağı ince çekilmiş fındık (un halinde) Yarım su bardağı toz şeker Yarım paket kabartma tozu 1 paket vanilya İç malzeme için 500 gr böğürtlen 1 çay bardağı pudra şeker 2 yemek kaşığı buğday nişastası üzeri için 1 yumurta akı 1 çay bardağı file badem Böğürtlenli turta: Derin bir kasenin içine unu, toz şekeri, kabartma tozunu, vanilyayı ve fındık ununu alıp iyice karıştırın Ortasını havuz şeklinde açtıktan sonra 1 yumurtayı, küp şeklinde doğradığınız tereyağını ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur haline gelinceye kadar yoğurun Streç folyoya sarıp buzdolabında 20 dakika dinlendirin Diğer tarafta harç için gerekli malzemeleri bir kasede karıştırın Dinlendirdiğiniz hamurun 2/3’lük kısmını merdane yardımıyla kalıbınızın büyüklüğünde açın Turta kalıbını margarin ile yağlayın Açtığınız hamuru kenarlarından hafif taşacak şekilde kalıbınıza yerleştirin Hazırladığınız harcı hamurun üzerine döküp düzgün bir şekilde yayın Kalan hamuru da turta kalıbının büyüklüğünde açın Malzemelerin üzerini örtün Hamurun kenarlarını kıvırıp yumurta akı sürün File bademleri üzerine serpiştirin önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırından kızarıncaya kadar pişirin Servis yapın |
|