Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çörek, haşhaşlı

Haşhaşlı Çörek -2

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Haşhaşlı Çörek -2





15 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı yaş maya
Alabildiği kadar un
1 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
3 yemek kaşığı toz şeker
4~5 yemek kaşığı haşhaş ezmesi
3/4 çay bardağı ayçiçeği yağı

üzeri için
1 yumurta sarısı
Susam

Haşhaşlı çörek:
Haşhaş ezmesine bir çay bardağı ayçiçeği yağı ekleyip iyice karıştırın Ilık su, yaş maya, ayçiçeği yağı ve 1 yemek kaşığı şekeri hamur yoğurma kabına alıp karıştırın Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar un ekleyip yoğurun üzerini nemli bir bezle örtüp oda ısısında bekletin Karışım iki misli kabarınca tekrar yoğurun Hamuru oklavayla 4-5 mm kalınlığında açıp üzerine haşhaş ezmesini sürüp şeker serpin Rulo şeklinde sarın üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirin İki parmak kalınlığında dilimlere ayırıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin 180 dereceye ayarlı fırında pişirin Ilık servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.