Haşhaşlı Çörek -2 |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Haşhaşlı Çörek -215 su bardağı ılık su 1 yemek kaşığı yaş maya Alabildiği kadar un 1 yemek kaşığı toz şeker 3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı 3 yemek kaşığı toz şeker 4~5 yemek kaşığı haşhaş ezmesi 3/4 çay bardağı ayçiçeği yağı üzeri için 1 yumurta sarısı Susam Haşhaşlı çörek: Haşhaş ezmesine bir çay bardağı ayçiçeği yağı ekleyip iyice karıştırın Ilık su, yaş maya, ayçiçeği yağı ve 1 yemek kaşığı şekeri hamur yoğurma kabına alıp karıştırın Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar un ekleyip yoğurun üzerini nemli bir bezle örtüp oda ısısında bekletin Karışım iki misli kabarınca tekrar yoğurun Hamuru oklavayla 4-5 mm kalınlığında açıp üzerine haşhaş ezmesini sürüp şeker serpin Rulo şeklinde sarın üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirin İki parmak kalınlığında dilimlere ayırıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin 180 dereceye ayarlı fırında pişirin Ilık servis yapın |
|