Muhallebili Tart |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Muhallebili TartHamuru için 275 gr un 125 gr pudra şeker 125 gr tereyağı Yarım çay kaşığı tuz 2 çay kaşığı vanilya 1 yumurta 4 yemek kaşığı süt Muhallebisi için 250 gr tuzsuz lor peyniri 1 çay bardağı toz şeker Yarım çay bardağı un 2 yumurta sarısı 1 limonun rendelenmiş kabuğu 1 tatlı kaşığı nişasta üzeri için Yarım su bardağı frambuaz Yarım su bardağı yaban mersini Yarım su bardağı böğürtlen 20 gr eritilmiş bitter çikolata Muhallebili tart: Unu derin ve geniş bir kaba eleyin Pudra şeker ve vanilyayı ilave edin Tuz, küp doğranmış tereyağı, süt ve yumurtayı da ekleyerek yoğurun Hamuru buzdolabı poşetine sarın ve buzdolabında yaklaşık 30 dakika dinlendirin Büyük tart kalıbını yağlayın Tart hamurunu kalıba yerleştirin üzerine fazla kabarmaması için çatalla delikler açın 160 dereceye ayarlanmış fırında 35 dakika kadar pişirip soğumaya bırakın Muhallebi için tüm malzemeleri tencereye alıp pişirin Tart hamurunun üzerine eritilmiş çikolatayı yayın çikolata donana kadar bekletip kremayı yayın Soğuyunca üzerine meyveleri yerleştirin Buzdolabında bekletip soğuk servis yapın |
|