Çıtır Pizza |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çıtır Pizza3 su bardağı un 5 gr kuru maya 1 çay bardağı ayçiçeği yağı 1 çay bardağı ılık süt 1 tatlı kaşığı toz şeker Yeterince ılık su Tuz 1 yemek kaşığı mısır unu Üzeri için 1 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı Tuz Yarım kangal sucuk 10 dilim salam 10 mantar 1 kutu konserve tane mısır Fesleğen yaprakları 500 gr rendelenmiş kaşar peyniri 10 sosis Çıtır pizza: Unu derin bir kaba aktarın Üzerine tuz, toz şeker ve mayayı ekleyip karıştırın Ortasını havuz şeklinde açıp ayçiçeği yağı ve sütü ilave edin Yavaş yavaş ılık suyu ekleyerek yoğurun Üzerini nemli bir bezle kapatarak 45 dakika mayalanması için beklemeye alın Diğer tarafta bir kapta salça, ayçiçeği yağı, tuz ve kuru fesleğeni karıştırın Sosis, salam, mantar ve sucuğu ince dilimleyin Kaşar peynirini rendeleyin Dinlenmiş hamuru ikiye bölüp yuvarlayın Üzerine mısır unu serperek merdane yardımıyla çok kalın olmayacak şekilde açın Tepsiyi yağladıktan sonra hamurunuzu yerleştirin Üzerine önce salçayı yayın Ardından üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin Sucukları, sosisleri, salamları yerleştirin En son mantar dilimlerini yerleştirdikten sonra önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 20 dakika pişirin Fırından alıp mısırları, ince kıydığınız fesleğen yapraklarını ve rendelenmiş kaşar peynirini serpip tekrar fırına verin Peynir eriyip hafif kızardıktan sonra fırından alın Sıcak servis yapın |
|