Yıldız Çörek |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yıldız Çörek15 su bardağı ılık su 1 yemek kaşığı yaş maya 4 yemek kaşığı toz şeker 50 gr tereyağı Alabildiği kadar un 1 su bardağı kuru kayısı Yarım su bardağı Antep fıstığı üzeri için 1 yumurta akı Toz şeker Yıldız çörek: Ilık su, yaş maya, tereyağı ve şekeri hamur yoğurma kabına alıp karıştırın Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar un ekleyip yoğurun Karışım iki misli kabarınca tekrar yoğurun Küp kesilmiş kuru kayısı ve bütün antep fıstıklarını ilave edin Hamuru yağlanmış yıldız şeklinde bir kalıba alın üzerini elinizle hafifçe bastırarak düzeltin Yumurta akı sürüp şeker serpin önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin Ilık servis yapın |
|