Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kalçunet

Kalçunet

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kalçunet





Hamuru için
2 yumurta
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı zeytinyağı
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz

İç harcı için
2 soğan
1 kahve fincanı su
250 gr kıyma
2 patates
Tuz
Karabiber

Hamuru açmak için
2 yemek kaşığı un
1 çay bardağı zeytinyağı

üzeri için
2 kahve fincanı yoğurt

Kalçunet:
Yumurtaları derin bir kapta çırpın Süt ve zeytinyağını ekleyip karıştırın Un, tuz ve kabartma tozunu ilave edip yoğurun üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika bekletin Soğanları küp şeklinde doğrayın Tavaya alıp 1 kahve fincanı su ilave edin Su tamamen azalıncaya kadar pişirin Kıymayı ekleyip kavurun Tuz ve biberi ekleyip ocaktan alın Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun ve çatalla ezerek püre yapın Püreyi kıymaya ekleyip karıştırın Fırın tepsisine fırçayla zeytinyağı sürün Hamuru tekrar yoğurup ceviz büyüklüğünde 18 bezeye ayırın Bezeleri un serptiğiniz zeminde merdaneyle 9-10 cm çapında açın Hamurların üzerine zeytinyağı sürün İç harcı hamurlara paylaştırıp ortadan ikiye katlayın ve yarım ay şeklinde kapatın üzerlerine yoğurt sürün önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin Ilık servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.